Lek & Träning

Agility Med Chihuahua?

2019-03-28 23:39 #0 av: Sasha W

den senaste tiden har jag fått mer och mer ansvar över mammas hund och numera mer eller mindre är hon min. hon är 8 och ett halvt år.

dock så har min mamma inte alls varit en bra hundägare och knappt tagit hand om henne så när jag tog över henne hade hon inte gått en klok prommenad på över 3 år. så nu när jag har tagit över henne satsar jag på att hålla henne så aktiv som möjligt. iden började på min prao på ett Hund Rehab Gotland där hon som hade koll på oss nämnde olika sporter och aktiviteter man kan göra med sin hund. därav att jag fick reda på att det fanns. 

nu undrar jag om nån kan berätta för mig hur man lär sig själv och sin hund hur man gör. planerar inga tävlingar och så bara lite smått hemma för nöjet och aktivitetens skull (även om det vore kul att lära sig mer om det).

alla videos jag hittar är hundar som springer så fort man släpper dom.... rexi är ju inte sån utan hon gömmer sig helst bakom mig.... som sagt hon är en 8,5 årig chihuahua

Anmäl
2019-03-30 00:00 #1 av: Lena129

Kan du inte gå en kurs? Det är roligt både för en själv och hunden och så får man tips på.hur man kan lära sin hund att göra det man vill.

Anmäl
2019-03-30 11:19 #2 av: ChristineF

Hej! Vad roligt att ni är aktiva och vill prova agility :-) eftersom ni varit på rehab så antar jag att du har koll på att kolla t.ex. knän (PL) och öka träningen försiktigt, särskilt med tanke på hennes ålder,den är inte jättehög men tar ett tag att bygga upp muskler o smidighet, och även vilja som du skriver. Alla hundar är olika, om du märker att hon inte tycker det är roligt trots beröm, godis och bus, så kan ni ju testa lugnare sporter som spår eller nosework. 😊 Som Lena skriver så är kurser en jättebra start och stöd!

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.