Chihuahua ifokus

Sommarfrisyr, raka eller inte raka?

2018-07-17 07:15 #0 av: Caesars_matte

Hur mår era långhårsvavvor nu i sommarhettan? Caesar mår jättedåligt varje dag, vi får kyla honom flera gånger. Han hatar vatten och att bada, så det är bara tortyr för honom.

Funderar på om han skulle vara hjälpt av att trimmas kort? Eller är det jättedåligt för pälsen? Vad säger ni med erfarenhet av hundar?

Anmäl
2018-07-17 20:46 #1 av: ChristineF

De är lite trötta, men funkar ändå att svalka med bad och dusch. Inte så förtjusta i dusch, men går fort och håller rätt länge. Promenad tidigt morgon o sen kväll, men nu när det är extremt varmt blir det inte så långt.

Finns ju kyldynor, fläktar och kylvästar att ta till med. Ge frysta råa köttben, hundglass och otinat färskfoder eller fryst mjukmat kyler lite från insidan :-)

Jag har hört lite olika, normalt sett så ska pälsen (underull och täckhår) skydda mot både kyla och värme så i vissa fall kan det bli värre att trimma ned. Har dock hört många som ändå upplever att hunden mår bättre efteråt, så det är nog från hund till hund.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2018-07-20 04:26 #2 av: [Wijnja]

Mina är jättetrött badar min två gånger om dagen

Anmäl
2018-07-23 19:32 #3 av: Caesars_matte

Tack för svaren! Jag har börjat frysa in små "glassar" till honom, har vetat om tipset men bara inte kommit mig för att göra det. Godisbitar i vatten blandat med lite mjölk (han älskar mjölk) som jag fryser in. Har också hört att man inte ska klippa pälsen, men tänkte ändå höra mig för bland andra :)

Han blir duktigare och duktigare på att lägga sig på bra ställen, så det finns kanske hopp!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.