Lek & Träning

Valpen springer iväg

2018-04-11 15:54 #0 av: JessieWarline

Hej.

Har nyligen köpt en valp, har haft henne i 6 veckor. Problemet är att varje gång jag eller någon annan försöker ta upp henne eller bara klappa så springer hon iväg. Även om man sitter ned och försiktigt försöker få tag på henne så händer det.
Hon var liknande hos uppfödaren, men trodde att det med tiden skulle bli bättre.

Vad ska jag göra för att träna bort det? Vi har tränat inkallning mm men inget funkar???

Anmäl
2018-04-12 16:53 #1 av: Tilde

Låt det ta sin tid, på valpens villkor :) Locka med godis, låt hunden lukta på handen och för den inte rakt ovanför huvudet på valpen utan låt den se vad som händer (klappa på sidan, etc). Lek och få valpens tillit. Alla hundar är inte kelgrisar och vissa är mer nervösa av sig än andra. Det kan ta lång tid för vissa individer att ställa om sig hos sin nya familj. Till slut kommer den att bli modigare.

Hur brukar ni göra när ni försöker klappa den? Att lyftas kan vara läskigt så beröm och belöna varje steg i processen. Måste ni lyfta den så ge inte efter om den sprattlar utan håll kvar, belöna och ge godis när den lugnat sig. Så förstår den att det inte är farligt :)

Lycka till!

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.