Bli med valp

Passar Chihuahua mig?

2018-04-11 13:54 #0 av: Allt

Hej! 
Det är så att jag äntligen ska bli med valp och jag har fastnat för rasen Chihuahua, jag har dock lite frågor om rasen, så jag tänkte att jag skriver här och ser om någon har svar på mina frågor. Glad

Jag har fastnat för just denna ras eftersom att jag har en diagnos och behöver en ras som kan nöja sig med att ta det lite lugnare ibland och med lite lugnare så menar jag att vovven får nöja sig med en långpromenad om dagen (självklart också några kissrundor) och kanske lite godissök, dessa perioder brukar oftast bara hålla i sig i några dagar, en eller två gånger i månaden. 
Jag vill ha en liten ras eftersom att jag tycker att det är enklare att resa med en liten hundras. 
Jag kommer att aktivera hunden med långa promenader, godissök, lydnad på hobbynivå och fjällvandring i framtiden. 

Nu till mina frågor: 

Tror ni att denna ras passar mig? 

Jag bor i en lägenhet där det är väldigt strikta regler om att hunden inte får skälla, är Chihuahua en extremt skällig ras? Går det att träna bort isåfall? Att den skäller när det knackar på dörren eller om den hör något i trapphuset osv.  

Kan en Chihuahua fjällvandra? Om man tränar upp den innan. 

Det jag verkligen oroar mig för är skallet. Om den nu är väldigt skällig, vet ni någon liknande ras i samma storlek som kanske passar mig bättre? 

Med vänlig hälsning Allt! Glad

Anmäl
2018-04-12 16:44 #1 av: Tilde

Chihuahuor är väldigt anpassningsbara, men de har mycket energi så bered dig på lek och bus om ni inte är ute mycket vissa dagar. :) De kan absolut vandra om vädret tillåter. Annars är de ju väldigt lätta att bära om de inte skulle orka, haha..

Eftersom de är larmande hundar så har de lätt till skall, ja. Hur lätt är nog individuellt. Min Mocha skäller om han hör ett konstigt ljud (t.ex. snö faller från taket) eller om någon ringer på dörren. Han blir dock snabbt tyst om jag säger åt honom.

Det verkar konstigt att hunden inte får skälla alls? Folks barn skriker ju och grannar håller fest ibland med hög musik.. en hund som skäller i några sekunder kan ju inte vara någon fara? I så fall är jag osäker på vilken liten ras som finns med samma energinivå och personlighetsdrag men som inte är larmande... får undersöka saken!

♥ Tilde

Anmäl
2018-04-12 18:35 #2 av: ChristineF

Jag tycker absolut att rasen kan passa, det låter som bra aktivering! GladSå länge en chihuahua är frisk (kolla knäna vid ett år innan du ökar aktiveringen + öka chanserna för friska knän genom att köpa från nollade föräldrar/släkt) så är de lätta och bra byggda i kroppen för rörelse. Det finns kennlar som avlar på hundar som är mer aktiva, t.ex. i agility eller viltspår, dessa brukar också vara aningen större (ex. 2,6kg istället för 1,9kg). De små är såklart pigga rackare de med, men jag upplever lite mer kraft i de lite större. Långhår håller oftare värmen bättre än korthår. Men det finns säkert många undantag både gällande vikt och päls! :)
Jag har hört om flera som fjällvandrat med sina vavvor och de orkar gå långt, om de skulle behöva vila emellanåt så finns det jättefina ryggsäckar med koppelfäste och hål för huvudet, bland annat på arken zoo. Funderat på att köpa själv Skrattar
De flesta chihuahuor jag känner (inklusive mina) skäller på dörren tills man öppnar, men sällan annars. Om något väldigt konstigt låter, så kan de på sin höjd morra lite, annars är de tysta inne. Skäller inte vid lek heller. Det är absolut en träningssak och med t.ex. skvallerträning så kan man komma riktigt långt! Men det finns ingen garanti för en heelt ljudlös hund, oavsett ras. Skämtar Jag har också svårt att tänka mig att det är så strikt, föreningen kanske varit med om hundar som blivit lämnade ensamma och skällt hela dagen/natten? Jobbar/pluggar du eller är du hemma? 

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.