Beteende

Få stopp på skällandet, hjälp!

2017-11-15 22:59 #0 av: Anna O.

Hej!! Obs inga onödiga eller dryga kommentarer vill endast ha svar på min fråga å inget annat då skulle jag frågat om det också!

Det är såhär att vi skaffade en blandras med chihuahua/pappillon i somras, allt funkar jättebra men eftersom hunden är ensam ungefär 3-4h själv om dan så står han endast å ylar/skäller.
Hunden är äldre ifall de betyder nåt!
Vi har testat de mesta men inget verkar fungera. Kan nån snälla hjälpa oss så vi slipper göra oss av med han? Har fäst mig med han så bra å han betyder så mycket för mig.
Vi har inga som kan passa han eller hunddagis är inget alternativ,

I början tänkte vi att det går å träna, vi började med att ha galler för dörren så han såg oss men endast va i de rummet han har sin sovplats på å har en yta å va på, sen lämna vi han ensam i de rummet å installerade kameror med ljud så vi Såg å hörde han men grannarna har klagat 2ggr å vi vill varken att han står å gnäller eller att vi inte får bo kvar!!
Mvh
Vad skulle ni gjort/har gjort? Funkar något speciell metod?

Anmäl
2017-11-16 10:57 #1 av: ChristineF

Hej!
Vad jobbigt, han är troligen väldigt stressad och så kan det ju inte fortsätta. Låter som ni ensamhetstränat från början, tyvärr varierar det och alla hundar klarar inte att vara själva ändå. Men jag skulle ge det en chans till och ta hjälp av en hundpsykolog/problemhundskonsult som har privatlektioner och börja om i träningen. Hen har säkert bra råd att ge.
Det viktiga är att hunden är väl rastnad och trött fysiskt och psykiskt när man lämnar, ta en promenad och träna något (t.ex. nosarbete, lydnad eller tricks) innan. Ge en godbit och lämna. Pjoska inte och hälsa inte för mycket vid återförening, låtsas som du bara lämnat rummet. Börja med att bara slänga soporna t.ex., korta stunder som utökas under en längre period!
I värsta fall brukar det finnas gott om dagmattar/daghussar om man annonserar efter det.
Lycka till! :-)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2017-11-16 20:51 #2 av: Anna O.

#1

Vi lämnar en godbit när han är ensam & blir aldrig överspelta när vi kommer hem för han får lugna sig lite.
Vi går även en promenad så han får göra sina behov kort innan han är ensam och kommer även hem en gång under de timmarna å rastar han.
Ja de känns som han är stressad å har "separationsångest" bi kämpar självklart varje dag.
Vet du om En sån tränare går å få tag på översllt i Sverige? Eller finns de ex bara i Stockholm.

Tack!

Anmäl
2017-11-16 21:17 #3 av: ChristineF

Okej, låter som ni gjort vad ni kan. Oj jag vet inte, googla på det och stad/ort, även en "vanlig" hundinstruktör kan vara superbra, men upplever att hundpsykolog/problemhundskonsult och liknande kan gå mer på djupet. Hoppas ni hittar någon bra! :-) jag bor i Norrtälje och här finns flera, trots liten stad.

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.