Bli med valp

Bra seriösa uppfödare.

2017-10-16 23:09 #0 av: EmmNett

Hej! Jag och min sambo har tänkt utöka våran familj med en chihuahua till sommaren. Och nu vill jag ha tips på bra uppfödare. Det som spelar roll för oss är hälsan och psyket. Helst långhårig men utseendet är som sagt inte det viktiga. Seriös och bra avel så långt bak i släktledet det går :)

Anmäl
2017-10-17 00:28 #1 av: vallhund

Läs på!

http://www.chihuahuacirkeln.com/skaffa-chihuahua/

http://www.chihuahuacirkeln.com/halsa/

http://www.chihuahuacirkeln.com/ras/

Köp bara hundar som är registrerade i SKK, Svenska Kennel Klubben.

https://www.skk.se/sv/hundraser/chihuahua-kortharig/?image=Chihuahua---l%c3%a5ngh%c3%a5r_vv_800px.jpg

http://www.chihuahuacirkeln.com/avelspolicy/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-10-17 09:45 #2 av: ChristineF

Hej!
Du har fått bra lästips ovan. När jag skaffade mina två så hade jag hängt runt på forum, facebookgrupper och kennelhemsidor länge och fått en bra uppfattning om vilka uppfödare som var engagerade i rasen, ställde ut (besök utställningar, även om det inte är ditt intresse!) och vilka som hade kontakt och samarbete med varandra. Sen kan du söka på hundar i hunddata. Det finns många duktiga uppfödare, bra att du är insatt och vill öka chanserna för att få hem en frisk och trevlig kompis! :-)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2017-10-18 21:05 #3 av: Lena129

Jag satte mig och kollade hälsoundersökningar och utställningsresultat hos de kullar som var till salu och fick en uppfattning om hur uppfödare tänkte när de parade hundar och hur aktiva de var med sin uppfödning. Det gav en bra uppfattning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.