Chihuahua

Gillar inte vädret..

2015-10-21 10:55 #0 av: ebbastahl

Hej!

Jag har en liten tjej på 10 veckor och det har inte varit några problem att göra ifrån sig utomhus för henne...förrän nu.. När det är regnigt i gräset och kallt så vägrar hon att kissa utomhus och står bara stilla på en fläck och fryser och tittar på mig, om hon inte går fram till min fot och försöker klättra upp...

Vad ska jag göra? Behöver jag köpa ett par skor, tror ni det hjälper? :)

Anmäl
2015-10-21 17:30 #1 av: ChristineF

Klipp till en raggsocka som hon kan ha som tröja om det är kallt.
Men jag tror det mer är en ovana än att hon verkligen fryser, är ju inte minusgrader väl? För en valp kan det vara lite läskigt med blött och kallt, men rör man sig får man ju upp värmen. Försök göra det till något positivt, släng ut favoritgodis i det blöta gräset (och senare snön) så hon får söka och lek med leksaker. Gå och peppa att hon ska hänga med, titta inte "sorgset/bekymrat" på henne och lyft inte upp för då lär hon sig att hon slipper. Gå in direkt eller lyft henne när hon kissat/bajsat så lär hon sig att det lönar sig att göra det för då får hon komma upp/in! :-)

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.