Aktiviteter

Aktivera chi :)

2015-02-21 17:21 #0 av: Cam88

Har en chihuahua som älskar att leka, hon hämtar gärna sin favorit leksak och sen ska man leka dragkamp tycker hon och får liksom aldrig nog...det kan bli lite tråkigt i längden och bara leka samma så har ni några tips på hur ni aktiverar dem?

Gärna inomhus då vädret är rätt trist !

Tacksam för svar :)

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2015-02-21 17:38 #1 av: taylor__lambert

DogParkour är superkul och går att köra både inne och ute, stimulerar hjärna och kropp och ger självförtroende och bättre relation mellan hund och ägare ^^

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-02-21 18:03 #2 av: Cam88

Tack för tipset :) visste inte riktigt vad det är men jag läste lite på Google, måste prova :)

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2015-02-21 18:13 #3 av: taylor__lambert

#2 ja superkul och passar ju alla hundar. Du kan ju kolla på hundparkour.ifokus.se om du behöver tips, eller vill ha lite olika idéer på vad man kan göra 

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-02-22 10:30 #4 av: ChristineF

Chica älskar också den leken, jag brukar utveckla den lite genom att be henne sitta/ligga/stå (tricks hon redan kan) och vänta medans jag kastar. När hon tar ögonkontakt med mig och frågar så säger jag varsågod/ta den! :-) Då hämtar hon den och vi kampar. I början när jag lärde henne fick jag hålla i henne och kasta försiktigt, men hon förstod fort att hon skulle vänta. Nu kastar jag långt och hetsigt för att utmana henne att vänta duktigt. Brukar också be henne om tass eller morr innan hon får ta den :-)
Annat du kan göra är lära nya tricks, targetträning (börja med klickerleken "hundra saker man kan göra med en låda", googla det!), godissök och lära in specialsök. Något man också kan göra är att kombinera olika tricks och kanske göra ett program. Jag lärde Chica "göra vågen" t.ex. genom att kombinera hennes gamla tricks "sitt vackert" och "ligg". 

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2015-03-11 20:49 #5 av: Hjossan

Prova att gömma lever godis, så får de leta och samtidigt jobba med huvudet. Funkar jättebra. Både ute och inne :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.