Chihuahua ifokus

Kisspelle!

2014-06-17 10:42 #0 av: Caesars_matte

*morr*

Nu är lilla aset, aka Caesar, 9 månader och han kissar fortfarande inne! Han säger inte till, endast ibland kan han skälla vid dörren, utan kan bara ställa sig rakt upp och ner på golvet och kissa. Han markerar inte mot saker eller hörnor, utan bara gör en pöl mitt på golvet. Detta trots att vi alldeles nyss varit ute och kissat. Det är inga småskvättar, utan stora pölar.

Jag har läst att man inte ska banna hunden när den gör fel, men nu börjar vi ruttna. Vi berömmer som tusan när vi är ute och han kissar och bajsar, men gör vi ändå fel? Vi går ut runt en gång i halvtimmen i trädgården för att kissa, just för att det inte ska komma inne. Men ibland funkar det inte, tex om man lagar mat, är upptagen med annat eller själv är på toa. Ska vi behöva hålla på och passa på det här viset hur länge som helst? Och är det jättefel att fya om han kissar inne, för att sen direkt ta ut honom?

Anmäl
2014-06-17 11:16 #1 av: ChristineF

Det låter som att han inte är rumsren och då ska man inte fya. Man kan vara snabb och lyfta upp och ta ut, beröm och kanske kasta en godis när han gör ute. Försök få honom att kissa ordentligt, inte skvätta på varandra stolpe på promenad. Låt honom kissa, gå en bra bit och sedan kissa igen.
Försök begränsa ytan inne så ni åtminstone är i samma rum, med dörrar eller kompostgaller. Sen kan man ju inte ha hundra procent koll jämt, men bättre iaf. Gör rent "olycksplatserna" noga, först rengöring och sedan Pissoff eller Urineoff. Det kan bli en ond cirkel om han känner toa-lukt inne och då förstår han inte bättre.
Chica vart inte 100% rumsren förrän vid 10 mån och då kom det rätt fort, viktigaste verkade rengöringen vara.
Tycker en gång i halvtimmen låter alldeles för ofta för hans ålder, han behöver träna på att hålla sig. Försök vara med honom 2-3h, t.ex. ha honom i knät vid tv/dator, bär runt när du inte kan ha koll på honom på golvet, lek och träna tricks. Sedan rasta. Om han inte kan hålla sig under den tiden utan gör på sig så kan det vara urinvägsinfektion eller annat, kolla med veterinär.

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.