Tillbehör

Krocktestad bilsele?

2014-01-23 13:46 #0 av: Nevina

Hej. Jag undrar om det finns någon krocktestad bilsele som är liten nog för Chihuahuan? Vad jag har kunnat läsa mig till så ska Allsafe-selen i storlek S vara för stor, stämmer det? 

Annars tar jag gärna emot tips på en bra transportbur i hårdplast som är tillräckligt liten för att hunden inte ska kunna slungas runt i den, men fortfarande har lagliga mått.

Tack på förhand!

Anmäl
2014-01-23 19:53 #1 av: ChristineF

En stor chihuahua (runt 3kg) kan nog ha en krocktestad sele (all safe), men kan ofta bli lite stor tyvärr och då blir den inte så säker. Men säkrast är ändå bur på golvet bakom framsäte eller bak i kombi, du kan titta på detta intressanta klipp (är inga riktiga djur med):
http://www.youtube.com/watch?v=fZaQJfHwEN8

Jag har en liknande bur som i filmen, flygbur i hårdplast med gallertak. Min Chica älskar att åka bil trots att hon inte ser ut och hoppar ner i buren själv, sen stänger jag gallret. Hon har filt och tuggben, oftast sover hon sött där i :) Finns i de flesta större djuraffärer, man kan ta bilen dit och be få prova så den passar.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2014-01-23 20:05 #2 av: Nevina

Okej, tack så mycket, då vet jag angående Allsafe.

Jag har sett andra klipp om att burar är bäst och att de helst ska stå på golvet. Men jösses, jag visste inte att burarna gick sönder så lätt! Mina katter har alltid fått åka i fastbältade burar på sätet.

Anmäl
2014-01-23 20:18 #3 av: ChristineF

#2 Nej, jag visste inte heller innan och vet att många gör så men tydligen är bältet så kraftfullt att det gör det värre.
Jag blev också lurad i djuraffären innan jag visste bättre att en sele för 99kr skulle skydda min hund mot krock, billig livförsökring sa de och jag köpte det till valpen. Efter nåt år så lärde jag mig annat och då blev det bur, känns läskigt att jag litade på en tunn sele så länge :/ Kan ju gå illa med allt, men känns bättre nu iaf.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2014-01-28 22:01 #4 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Allsafe i storlek small= fungerar till min 5-6 kilos Chinese Crested men den är lite stor så till en Chihuahua tror jag inte det går om den inte är superstor Skämtar

Jag har en "Sleepypod mini" http://www.doggie.se/sleepypod-mini?gclid=CL2Y1uLgobwCFQH4cgod8HkA1Q till min lilla Sookie på två kilo (Naken Chihuahua -blandis). Man kan spänna fast den på sätet, krocktestad (i USA tror jag). 

Annars kan man göra som jag gjorde då hon var mindre ha en transportväska (hård stomme) eller bur på golvet bakom framsätet som man liksom "klämmer fast" (genom att dra bak framsätet) så den inte kan fara någonstans. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2014-02-01 04:40 #5 av: aldrigsmal

Jag har också en Sleepypod till mina... dom ÄLSKAR den.. och ligger gärna i den och sover när den är framme.. och när den är undanstoppad kommer dom springande så fort man tar fram den.. 

rekommenderar den till hundra! Och om jag minns rätt så är den krocktestad och uppnår samma kriterier som en bilbarnstol.

Den kostar lite, men både jag och hundarna älskar den. Skrattar


Anmäl
2014-02-01 17:33 #6 av: Chinesecrestedlover

#5 Sookie älskar sin också, hon springer fram och kastar sig ner i den så fort man tar fram den, hehe. Underlättar ju att de älskar att vara i den då man ska ut och åka bil... speciellt vid längre resor. 

Den kostar en del ja... men säkerhet får kosta tycker jag, hellre hål i plånboken än i skallen på hunden liksomSkämtar

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2014-02-02 00:11 #7 av: Nevina

Tack för era svar! SkrattarVad kul att så många är nöjda med den! Jag kanske skulle skaffa en sådan då, istället för en hårdplastbur! 

Anmäl
2014-02-02 10:40 #8 av: ChristineF

Visste inte att sleepypod var krocktestad, trodde det var ett mysigare alternativ till hårdplastbur, är lite skeptisk till att spänna fast med bältet eftersom burarna iaf krossas i testfilmer. Men det låter ju bra med denna! Någon som har en länk till info om krocktesterna, gärna med film? :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2014-02-04 23:08 #9 av: Rafflan

#2 jätte bra film :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.