Tillbehör

valphage

2013-11-08 21:27 #0 av: Marieangelica

Jag funderar på att köpa en valphage till första tiden med valpen men vet inte riktigt hur valpar trivs "instängda". Har ni haft era hundar i hage och isåfall vad tyckte dom? Den jag har tittat på är denna: 

http://www.zoo.se/play-pen-6-element-nobby-hage-krom-60-cm.html

Anmäl
2013-11-10 10:29 #1 av: Swadika

Jag tänker att valpar vill väldigt gärna utforska allt som finns men om du inte tänkt ha valpen i sängen så går det alltid att låta hunden sova i en valphage. Men ja jag vet inte riktigt, det beror väl lite på vilken typ av uppfostran du har, tror du att du kommer att använda den ofta? Eller blir det bara bortkastade pengar? Vad har du tänkt att använda valphagen till? :)

Har inte haft någon utav hundarna i valphage, men min lilla ville (och vill) alltid vara med mig och skulle absolut inte tycka om att bli instängd. 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-11-10 13:02 #2 av: ChristineF

Jag köpte kompostgaller på ö&b och gjorde en hage. Hade henne där i nån gång om dagen för att träna henne att vara självständig och lugn. T.ex. när jag/vi lagade mat, åt middag, städade, eller fixade något annat. Ett bra sätt att lära de små att det kan vara tryggt även om man inte är matte i hälarna jämt ;) I hagen hade jag filtar, korg, tuggben och vattenskål. Ibland var katthonan där som barnvakt ;) I början tyckte hon det var lite jobbigt, men sedan låg hon och vilade och uppskattade det. När hon var som lugnast tog jag ut henne som belöning. En bra start på ensamhetsträningen man börjar med lite senare.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-11-12 00:41 #3 av: Thaisilk


Den där "valphagen" som visas i länken är alldeles för liten. Enligt Jordbruksverket är minsta tillåtna yta för en hage, box eller valpningslåda för en hund under 25 cm mankhöjd (ex chihuahua) 2 kvadratmeter, alltså motsvarande en bottenyta på 2 x 1 meter. Bottenytan på den där "valphagen" blir bara 0,72 kvm, dvs mindre än hälften av minsta tillåtna ytan!  

För att hagen ska vara tillåten behövs t.ex  8 kompostgaller som har den längsta sidan på 90 cm. Hos Coop bygg kostar en förpackning om 4 galler 69 kr och då blir det 138 kr för en tillåten hage bestående av 8 galler, mindre än hälften av vad den för lilla, otillåtna "valphagen" kostar!

Anmäl
2013-11-12 20:51 #4 av: Marieangelica

Hade hage i åtanke men ju mer jag tänker på det oj onödigaste känns det. Ang valphagen på Bromma zoo lade jag märke till samma sak, i butiken står hagen som "kaninbur" och på hemsidan som valphage. Dåligt!! Nu kan jag iallafall stryka valphage från min att "skaffa innan valpen kommer"- lista.

Anmäl
2013-11-13 15:25 #5 av: ChristineF

#4 Du kan annars köpa kompostgaller/grind och ha i en dörröppning om du vill fixa ett tryggt litet mysrum till valpen, t.ex. om du har storstädning. Är bra träning som sagt :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-11-13 19:28 #6 av: Marieangelica

tack för tipset :) har nog lite kompostgaller kvar på landet från kaninhagen. Det blir jättebra! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.