Beteende

Min kusins chihuahua

2013-10-30 13:58 #0 av: Guybrush

Jag var nyligen hundvakt åt min kusins chihuahua i en vecka. Jag är glad att detta är över, han kissade alltså överallt. Vi var tvungen att ha kisskydd på honom hela tiden inomhus, och väl utomhus så markerade han på flera platser säkert 20 ggr direkt efter varann.. Han kissade även på mina chihuahuor flera ggr. 

Är detta normalt? Tycker det påminner om ett tvångsbeteende. Visst hanhundar ska markera men inte sådär galet. Jag föreslog att hon skulle kastrera, men min kusin vägrar..

Jag har ju själv en okastrerad hane men han skvätter inte ens en tredjedel så mkt som hennes ett och ett halvt åriga hanhund..

Jag tycker det är ett problem, är inte speciellt kul att hälsa på dom när han kissar på folk och mina hundar..

Finns det nå annat hon kan göra åt detta? 

Anmäl
2013-10-30 14:01 #1 av: Guybrush

Glömde tillägga, jag har börjat hysa agg mot den hunden.. så några tips som jag kan ge henne vore nåt. Tänker inte hälsa på dom förrän problemet har blivit bättre. Inte kul att måsta bada mina hundar flera ggr om dagen då man är där

Anmäl
2013-10-30 14:20 #2 av: vallhund

Hanhundar o en del tikar markerar både inom o utomhus om de tillåts göra det. Har inget med raser att göra med.

Det är inte din sak att uppfostra andras hundar, men o andra sidan, tillåter någon att deras hundar kissar på mig eller mina hundar så flyger de hundarna med åtskilliga volter o jag säger upp bekantskapen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-30 14:59 #3 av: Guybrush

Ne vet att det inte har med rasen att göra, men det att dom kissar på folk och andra hundar är inte normalt. 

hAHAHA ja han fick sig en tillsägelse och ett nyp i morrhåren. Jag tror det bästa sättet är att kastrera honom men när min kusin inte vill det så känns det hopplöst.. Nu ringde hon och frågade ifall jag ville komma snart nån helg framöver.. Vad ska man säga: Bunkra upp med handdukar och hundschampo så kommer jag, haha... Nja skämt och sido så känns det inte lockande att fara dit alls.. 

Anmäl
2013-10-30 23:50 #4 av: Lejonhjarta

Hade lugnt inte satt min fot där om hon inte höll sin hund instängd under hela min vistelse... Hade aldrig tollererat det beteendet hos en hund ja träffar el äger!! Skall han inte användas i avel, och vem vill avla på en pinkenisse, så kastrering absolut. Måste vara jobbigt å stressande för hanen att ha det så! 

Gör klart för henne att du inte gillar det och att ni får träffas utan hunden om ni skall träffas!

Anmäl
2013-10-31 04:06 #5 av: vallhund

Det är inte onormalt att hundar kissar överallt o på allt. Däremot är det onormalt att ägaren tillåter det.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-31 07:40 #6 av: Guybrush

#4 håller med i allt det du säger. Hon vet redan om att jag tycker det är irriterande att han kissar sådär

#5 Hon tillåter han inte att kissa sådär. Hon tar i honom i nackskinnet etc. Dock kan han va ganska snabb utomhus, och ibland kanske man inte ser själva actionen och ser sin egna hund med gula zebra ränder istället. Och han ser väldigt stressad ut när han markerar, inte som min chihuahua som markerar normalt.
Inomhus är det lugnt, då har han kisskyddet iaf hos mig, men hemma hos henne behöver han inte ha det.. Ja använd din fantasi sen.. :) kissmord på väggarna

Anmäl
2013-10-31 09:06 #7 av: vallhund

#6

Behövs inte mycket fantasi för att förstå att ägaren tillåter kissning inomhus, att hen misshandlar hunden betyder inte att den förstår.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-31 09:37 #8 av: Guybrush

misshandlar vet jag ju inte om hon gör. Och han förstår för han ser samtidigt lite skamsen ut, men att det är som om han måste göra det, därför jag nämnde tvångstankar i mitt första inlägg. Och inte normalt att man kissar 20 ggr på ett ställe under en 20 sekunder

Anmäl
2013-10-31 09:39 #9 av: Guybrush

Men ska tjata på henne om kastrering:D

Anmäl
2013-10-31 09:46 #10 av: vallhund

Att kissa 20 ggr på 20 olika ställen på 20 sekunder är inte normalt, då kontaktar man veterinär.

Hundar har inte den kognitiva förmågan att kunna skämmas, däremot är de specialister på att läsa av oss.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-31 11:48 #11 av: Guybrush

Jadu har försökt säga det till henne, men hon vägrar lyssna.

Jo de läser av oss, och vad kallar man det då ifall en hund ser att man är arg, den kryper ner på marken och vill ej titta på oss? :) 

Anmäl
2013-10-31 13:56 #12 av: ChristineF

Låter som ett stressigt beteende, kanske känner av löptikar och påverkas lätt? De kan ju känna på långa väger, men de flesta hanhundar reagerar först när de är nära. Jag skulle kastrera, men det är ju hennes val..
En kompis lilla hund började markera inne när han bodde hos hennes mamma som tillät honom att stress-pinka på varenda (!) stolpe ute, både hjärnan och blåsan vänjer väl sig vid det. Så när hon fick tillbaks honom lät hon honom pinka av sig några gånger, sen gick de en trevlig promenad med kort koppel och han fick inte dra sig till varje sten/stolpe. Avsluta med att kissa innan man går in igen. Snart slutade han markera inne. :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-10-31 18:35 #13 av: Guybrush

#12 Ska tipsa henne om detta. Och ja hon har typ berömt honom varje gång han har markeringskissat, klart att hunden tror det är rätt då. Sen kanske det blir svårare ju äldre han blir att vänja bort detta. Vi har en tik men hon är steriliserad, så vet inte om han kände av henne.. Jag blir faktiskt lite sur på kusinen. Varje gång hon kommer hem så blir hon alldeles manisk och börjar ropa: vars är mammas bebis (bebis röst), hunden hennes börjar yla, pissa ja han ser allmänt stressad ut. Min kusin gillar inte när man säger att det där kanske inte är så bra, hon slår dövörat till. 

Tycker egentligen synd om jycken. Tex i somras hade hunden gått ner massa i vikt och hon tyckte han var tjock, jag sa att man ska inte känna revbenen såhär mkt och tyckte att hon skulle prova avmaska. Hon trodde inte han hade mask men efter hon fått avmaskningstabletter av mig och gav det till sin hund, ja gissa vad som hände, jo han gick upp i vikt....

Hon är lite sinnesslö och kanske inte tänker på hundens bästa jämt. Jag är som den överbeskyddande kusinen som ser till så hon överlever, hon har varit utnyttjad av sina pojkvänner, förlorat massvis med pengar pga detta.... Men hoppas det löser sig iaf. Men som sagt hon kan bli väldigt bitter om man kommer med tips och ideer eftersom hon tycker att på hennes vis är bäst -.-

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.