Allmänt

Vanligt med bettfel?

2013-10-25 10:15 #0 av: LykkeLii

Brukar kika runt på annonser på olika ställen och på flera ställen är det vavvor med bettfel, är det vanligt? Växer det oftast till sig?

Självklart är det väl hur stort bettfel, men är det något speciellt man behöver tänka på med en vavva med bettfel?

Är det enbart på utställning där vavva med bettfel stoppas?

Nu är drömmen att en dag få dela min vardag med en vavva, men allt hemma ska stämma innan jakten blir på allvar.


Anmäl
2013-10-25 10:31 #1 av: ChristineF

Tyvärr ganska vanligt med bettfel i rasen, ibland kan det växa bort och ibland inte. Om hunden är till sällskap (ej utställning) så är det oftast inget som påverkar, om det inte är extremt så t.ex. tungan trillar ut, den har svårt att äta eller att tänderna går upp i gommen. Men det är väl inte så vanligt..
Men om man är interesserad av utställning finns det många lovande valpar, kolla på chihuahuacirkeln.com eller skk.se/kopahund.

Annat med tänderna är att de har lätt att få tandsten som i värsta fall kan leda till tandlossning. För att förhindra det bör man tänka på vad man väljer för foder, att hunden får tugga på ben och att man borstar tänderna. Detta gäller även för sällskapshundar :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-10-27 16:52 #2 av: [[Boris Sager]]

#1 , du har redan sagt allt! Bara ett litet tillägg att om man råkar få en vavva med bettfel, kan det bli än värre med tandsten, då tänderna inte överlappar varandra, som vid saxbett och då slipas de inte och det blir lättare för tandsten att angripa tänderna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.