Tillbehör

Skor och kläder

2013-10-16 14:30 #0 av: chemicalwarfare

Min vovve kommer komma hit från Cypern i December så han kommer definitivt vara väldigt frusen.

Vilka skor är bäst på vintern? Grepp och bekvämlighet är väldigt viktigt.

Vad ska han ha för kläder? Gärna till en någorlunda resonabelt pris eftersom han är valp och växer. Men det måste vara varmt och bekvämt nog.


Jag har tänkt att det bara blir kortare rastningar när det är som kallast. Vi bor i Östersund och det kan bli kallare än minus trettio här...


Anmäl
2013-10-16 20:28 #1 av: Swadika

Skor kan jag inte mycket om, men kolla typ lechien, doggie eller tradera/ebay eller något :) 

När valpen är som minst så kan man köpa en raggsocka, klippa av foten och använda "benet" och bara klippa hål för tassarna. Sen så går det även att fynda rätt bra begagnat på just detta, tradera skulle jag kolla på :) 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-10-17 10:01 #2 av: chemicalwarfare

Han är inte så liten:) Han är två månader nu och väger ett kilo trots att han är väldigt mager. Så riktiga kläder är nog det bästa...


Jag kollade lite overaller, Hurtta bland annat... Men nu kanske jag låter korkad... Är det något hål för kisseriet på overallerna?

Anmäl
2013-10-18 11:24 #3 av: ChristineF

Ja det är anpassat för hanhundar så både de och tikar kan kissa/bajsa i overall. Dock tycker jag hurttas värmetäcke sitter bäst så de kan röra sig mer. Skor ska inte vara som våra skor utan mer som sockor om man behöver några, annars finns tass-salva också.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-10-18 11:31 #4 av: chemicalwarfare

Okej vad bra haha


Hur bra funkar tassalva när det är 35 minus?:)

Anmäl
2013-10-18 15:12 #5 av: ChristineF

#4 Det är väl lite olika från hund till hund, för vissa går det säkert bra men man måste hålla tempo och det blir väl inga långrundor om man inte har en hund som är avlad för sånt väder.
Jag skulle nog hellre rekommendera tass-skydd/skor de dagar de är så kallt. Jag har beställt av en sömmerska som heter Cherstin Martinsson, hon hade en annons med skor förut men hittar den inte, men skicka ett meddelande på facebook och hör om hon fortfarande syr.
Betalade ca 190kr med frakt och de är jättebra, sitter bra utan att ramla av (som många andra gör) och Chica kunde gå normalt/göra behov (nåja, efter hon vant sigBlinkar). Hon ska få använda de när de är som kallast för vi tycker ju om att vara ute i alla väder och motion behövs året runt!
Har även hört bra om dessa: http://www.obtrack.com/sv/shop/index.html
Men de är ju lite dyrare och svårare att få exakt storlek så de sitter kvar utan att sitta för hårt. Men lyckas man är de nog super de med.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-10-18 17:20 #6 av: chemicalwarfare

Min mamma har de där från obtrack till sin hund, men jag tycker de är svåra att få på... Tycker att det är obehagligt att dra så hårt som behövs... Hur är det med de från Cherstin?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.