Lek & Träning

Hej

2013-06-12 17:29 #0 av: EmmaTruelove

Har precis tagit över en liten prins :) Har även inter skaffat oss en klicker(vilket är så kul) så träning har kommit igång då han inte kunde så mycket, en lätt lärd kille iaf kan nu helt sitt, ligg och rulla runt. "Tassen" e så gott som snart inne med han kan de med belöning hehe. Men till saken det här med koppelträning och lyssna på en ute det har han svårt för, tänkte gå en kurs i höst (vardagslydnad). Men är det någon som har tips? Ang att han ska vara mer engeread ute och lyssna osv osv

Anmäl
2013-06-12 17:39 #1 av: Swadika

Belöning och vara världens roligaste ägare brukar fungera. Och du har en klicker så kan du klicka när hunden gör rätt.  Om du vill att hunden tex ska gå fot, så när hunden gör det, klicka och belöna :) 


Sen en annan sak är att varje gång hunden ser på dig, kommer till dig och såklart lyssnar så klicka och belöna så lär sig hunden att det är lönsamt att lyssna på dig :)


Jag tror själv på att belöna vid önskat beteende, brukar göra hundarna lite mer motiverade om de får ett smaskigt godis (eller vad man nu har för belöning)

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-06-12 18:29 #2 av: EmmaTruelove

Tack för tipset ska testa detta :)

Anmäl
2013-06-13 14:47 #3 av: ChristineF

Härligt att höra! :)
Klicka för all ögonkontakt han tar med dig ute oavsett vart han befinner sig, MEN ge alltid belöningen där du vill ha honom, alltså vid din vänstra fot. Snart kommer han börja hålla sig där belöningen kommer :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.