Chihuahua

Chihuahua tips?

2013-06-09 12:16 #0 av: AndreasNasstrom

Hej! Det är så att snart ska jag köpa en egen chihuahua valp och är väldigt exalterad! Har inte haft chihuahua innan så undrar om ni har några saker man behöver tänka på när man tar hem den efter dem åtta veckorna? :)

Anmäl
2013-06-12 09:50 #1 av: nlinds

Låt hunden vara själv med familjen i minst en vecka innan ni tar hem åskådare, så att hen får känna sig som hemma och lära sig att vara trygg.  Börja med Grundlydnad direkt, och ha ingen så kallad "smek månad" där man enbart kelar med valpen utan träning första månaden.
:) så har jag gjort med mina hundar (inga chihuahuor visserligen) och det har funkat utmärkt :) Men nästa vecka får vi hem vår första Chihuahua !

Anmäl
2013-06-12 13:57 #2 av: ChristineF

Ett tips är att boka valpkurs i tid för platserna går åt fort på sommaren. Välj gärna en kurs där de jobbar med klickerträning.
Det är en jättebra start! Ler
Sen mycket miljöträning när den haft några veckor på hemmaplan, sitt på stan (låt inga okända komma fram och tränga sig på när ni tränar, valpen kan börja säga ifrån när den blir äldre..), kolla på folk och olika djur, åka buss/bil/tåg m.m..
Sen självklart rumsrenhetsträning: ut efter lek, mat, sömn.. och ensamhetsträning i små doser (när valpen är lite äldre). En bra start på det att börja med att ha en valphage med bädd, tuggben och vatten så valpen kan vara där medans du går runt i rummet och sen hela hemmet. Korta stunder först, och ta ut valpen när den är som lugnast :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.