Allmänt

Vad gäller?

2013-05-15 14:38 #0 av: thicha

Nu gäller inte detta denna rasen men jag vill veta vad som gäller..

Om jag som uppfödare köper en avelstik och efter något år kommer en uppfödare och vill köpa tiken, Jag beslutar mej att sälja tiken för 1000kr till uppfödaren men då emot att jag ska få en tik från första kullen...(och kontrakt skrivs)

Nuvarande uppfödare gör en massa undersökningar inför att hon ska paras.

Tiken sedan ska få sin första kull så blir hon dålig, hon läggs in på en veterinärstation men hennes liv kan inte räddas..

Jag som då sålt denna tik får ingen valp.. VAD GÄLLER??


Anmäl
2013-05-15 15:03 #1 av: Swadika

Oj, det vet jag faktiskt inte. Jag skulle testa att skriva antingen inne på hundar.ifokus.se eller kanske brott.ifokus.se jag vet att dem brukar vara väldigt duktiga på lagar, regler och kontrakt :) 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-05-17 08:37 #2 av: nlinds

TROR , är inte säker, att du kan kräva en valp av henne ändå, eftersom ni skrivit kontrakt att du ska få en eftersom det står i kontraktet.

Anmäl
2013-05-18 13:35 #3 av: [randi]1

Kontakta kennelklubben, de vet ju hur kontrakten mm är skrivna, och vad som gäller. Personligen, anser jag att kontraktet är avslutat. Tiken blev dålig och dog, och då kan man ju inte kräva valp efter en annan tik. Men som sagt, kontakta kennelklubben.

 

medarbetare på lantdjur, omplacering, russkiy toy och vaktlar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.