Beteende

Stökig vid hundmöten :(

2013-01-28 22:21 #0 av: Anders1984

Mitt fel alltihop tyvärr, lät han inte träffa andra hundar förrns rätt sent, han är nu 8 mån och kan knappt träffa en enda hund.

 

han blir otroligt osäker och skäller som en galning och morrar såfort han ser en annan hund och ibland oxå människa. Att ge han godis osv hjälper inte, dock kan man ju avleda hans intresse genom att tvinga honom att gå åt ett annat håll.

 

det här beteendet funkar verkligen inte! det sista jag vill är att ha en riktigt skällig hund! Skälvklart ska han kunna få skälla, men när jag säger åt honom måste han lyssna!

 

ibland vill han fram och hälsa, men vågar lixom inte riktigt. verkar som det är hans självkänska som spökar. Oftast har jag koppel då jag inet riktigt vågar släppa honom mot andra hundar jag inte känner.

 

har sätt att det finns halsband som ger ifrån sig nåt irriterande ljud när han skäller som tydligen är ofarligt, men det känns inte riktigt som en bra lösning. eller vad tror ni?

 

:(

Anmäl
2013-01-29 09:05 #1 av: Swadika

jag tycker inte om sådana halsband, men det finns lite saker man kan testa. Du kan testa skvallerträning eller avledning, först och främst få honom att hundar inte är farliga. Tex när ni ser en hund och då du ser att han ser den också blir du plötsligt jätterolig och börjar busa med honom eller liknande

 

Chihuahuan har jag också märkt är ganska "rasistisk" kanske finns det någon riktigt snäll chihuahua (eller liten hund) i din närhet som ni kan träna med? :)

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-01-29 09:09 #2 av: ChristineF

Börja om helt och bygg upp tryggheten. Han låter osäker. Ha honom vid din vänstersida, låt ingen komma fram dit. Gå i en båge vid möte så ni inte går rakt emot de andra. Om det finns möjlighet, gå längre kopplade promenader med någon annan lugn hund, eller flera. De ska inte hälsa, bara promenera och låt dem känna av varandra utan press.

Hitta på saker tillsammans med din hund i övrigt, träna tricks, spåra, skogsagility osv..

Gå en hundmöteskurs eller kanske en slyngelkurs/unghundskurs, gärna där de används klicker och lär ut skvallerträning (som är toppen!).

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-01-29 10:29 #3 av: Anders1984

Så ni tror det finns hopp då?

Känns jobbigt när man går ut med andra människor hundar :/

Anmäl
2013-01-29 10:29 #4 av: Anders1984

Och hundar*

Anmäl
2013-01-29 11:42 #5 av: ChristineF

Absolut, min tik var skällig och det var svårt att passera vid möten för ca två år sen men nu passarar vi i tystnad  :) Gjorde så som jag skrev i mitt inlägg plus lite andra roliga kurser (t.ex. kantarellsök) så hon lär sig att man kan ha roligt med andra hundar runt omkring.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2013-01-29 11:54 #6 av: Swadika

Oh ja absolut, han är ju bara 8 månader :) Vet flera personer som fått till hundar på flera år, även äldre hundar :) Även med samma problem att skälla, morra osv vid hundmöten.

 

Och om det går så går det absolut med en valp ^^

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2013-07-15 20:42 #7 av: Anders1984

Nu är han 1,2 år och värre än någonsin! Han har ett par hundkompisar, men utöver det är det karastrof! Han kanske är extra trotsig nu med tanke på hans ålder.

Har inte provat så mycket skvallerträning, kanske borde testa det?

Han kan inte passera en hund eller katt utan att bli skogstokig! Han reagerar inte på tilltal och att ignorera hjälper inte heller.

Han kan definitivt inte hälsa på andra hundar. han springer runt i en båge runt hunden och skäller då bara :/

Anmäl
2013-07-15 20:54 #8 av: ChristineF

Det är ju unghundstiden som ofta är värst, jag skulle göra som jag skrev ovan. Om du är osäker så gå en kurs, det är så värt det!
Lycka till!

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.