2012-11-06 23:44 #0 av: Swadika

Varje vecka kommer ett nytt trick som vi kan lära våra hundar. Ni får mer än gärna i denna artikel lägga in bilder eller filmer när era hundar gör detta trick. Det är viktigt att veta att detta är hur jag gör, sedan finns det miljoner andra sätt att göra, så om ni har något att tillägga eller ett tips så kommentera det också

Veckans trick v.45 är Stå upp/dansa. Tricket går ut på att hunden står på bakbenen. Detta är ett väldigt enkelt trick som går att lära alla hundar.

Jag kommer använda mig utav klicker i denna beskrivning, använder ni inte det så gör ni bara som ni brukar göra.

Stå upp/dansa

1. Få hunden att sitta framför dig, säg inte ordet "sitt" detta kan förvirra hunden, istället vänta ut eller locka.

2. Håll en godisbit ovanför nosen. Klicka och belöna hunden när den försöker nå godisbiten genom att lyfta frambenen, även om det bara är en liten bit. Upprepa några gånger och öka succetivt svårigheten genom att frambenen ska vara högre upp innan hunden får belöningen.

3. När hunden förstår att den får godis då den balanserar på
bakbenen kan du lägga till ett kommando. Det kan vara "Stå" eller något liknande

 

Tips:
När din hund lärt sig att stå upp o att hålla balansen så kan du testa att flytta godisen framåt ovanför hundens huvud. Belöna när hunden tar steg framåt. Lägg till ett kommando tex "Gå"

Du kan också testa att få hunden att gå runt eller varv/snurra när hunden står på bakbenen. Belöna när hunden gör rätt, även om det är små steg. Lägg till ett kommando tex "Dansa"

 

En sak som man kan tänka på är att hunden kan behöva träna musklerna i bakbenen för att kunna hålla balansen.