Veckans trick

Veckans trick v44 ~ Spela död

2012-10-31 16:24 #0 av: Swadika

Varje vecka kommer ett nytt trick som vi kan lära våra hundar. Ni får mer än gärna i denna artikel lägga in bilder eller filmer när era hundar gör detta trick. Det är viktigt att veta att detta är hur jag gör, sedan finns det miljoner andra sätt att göra, så om ni har något att tillägga eller ett tips så kommentera det också

Veckans trick v.44 är Spela död. Spela död går ut på att hunden lägger sig på sidan så att det ser ut som om hunden är död. Spela död är ett utav de vanligaste tricken som oftast används i filmer.

 

Jag kommer använda mig utav klicker i denna beskrivning, använder ni inte det så gör ni bara som ni brukar göra.

 

Spela död
1. Få hunden att lägga sig ner, använd inte ordet "ligg" detta kan förvirra hunden, utan vänta ut beteendet eller locka med godis. Få hunden att lägga sig på sidan, detta kan du göra genom att locka med godis över nosen och nedåt, eller fånga beteendet när hunden redan ligger ner.

2. När hunden ligger ner klickar du och belönar sålänge som hunden ligger ner. När hunden reser sig upp så slutar du belöna.

3. Uppreda steg 1 och 2 några gånger tills hunden förstår att den ska ligga ner för att få belöning.

4. När hunden förstår så slutar du locka med godiset för att få hunden att ligga ner, utan bara använder använder handen för att hunden ska förstå vad den ska göra. Här kan du också börja lägga på kommandot.

5. När hunden tillslut förstår kommandet kan du ta bort handen som visar hur den ska göra.

Tips:
Ett roligt partytrick är om du istälet för att säga kommandot "spela död" lär in "Pang" och ditt handtecken är att du formar handen som en pistol. Då kan du skrippa steg 5 och fortsätta med handtecknet.

 

Du kan också utveckla detta trick genom att istället för att hunden ligger på sidan, gör du så att den har tassarna uppe i luften och huvudet på sidan. Du gör på samma sätt som i beskrivningen men lockar så att hunden har tassarna i luften och belönar då.

 

 

Lycka till!

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2012-10-31 16:24 #1 av: Swadika

Artikeln kommer uppdateras med bilder

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.