2012-10-20 12:22 #0 av: Milliey

Varje vecka kommer ett nytt trick som vi kan lära våra hundar. Ni får mer än gärna i denna artikel lägga in bilder eller filmer när era hundar gör detta trick. Det är viktigt att veta att detta är hur jag gör, sedan finns det miljoner andra sätt att göra, så om ni har något att tillägga eller ett tips så kommentera det också

Veckans trick v.42 är Vacker tass. Vacker tass går ut på att hunden tar upp ena tassen i luften och ”hälsar”

Vacker tass är ett trick är ett utav de vanligare tricken hos hundar, och jag tror att de flesta utav er redan lärt era hundar detta, men jag kommer i denna artikel också ta upp lite olika kombinationer man kan göra.

Jag kommer i den här beskrivningen använda mig utav klicker och att locka hunden med godis. Om du inte använder en klicker gör du som du brukar göra för att belöna. Jag kommer också berätta kort hur man med hjälp utav Vacker tass kan kombinera med fler trick.

1. Få hunden att sitta ner, utan att använda ordet ”sitt” du kan locka eller vänta ut

2. När hunden sitter ner peta på tassen, detta bör resultera i att hunden tar upp tassen i luften, klicka och belöna så fort tassen lämnar marken.

3. När hunden förstår att det är tassen som ska upp för att få belöningen kan du successivt öka svårigheten.
4. Lägg på ett ord till kommandot, jag använder mig utav ”tassen”. Du säger nu ordet och petar efter det på tassen. Efter några gånger kommer hunden förstå att när du säger kommandot ska han lyfta på tassen, och du kan ta bort att peta på tassen.

5. Om det inte fungerar med att peta på tassen, göm då en godis i en knuten hand framför hunden. Hunden kommer då antagligen försöka använda huvudet mot dina händer för att försöka få tag i godiset, när hunden börjar använda tassarna i stället, klicka och belöna. Hunden kommer sen lära sig att det är tassarna som ska användas för att få godis. Försätt sedan ifrån steg 3.Tips: Träna båda tassarna ifrån början.
När du har lärt dig
Vacker tass kan du kombinera detta med
- ”
Give me five” – Sträck handen framför dig och gör enligt beskrivningen
- Istället för att använda händerna, kan man använda fötterna. Och då ”stampa takten” man gör likadant som i beskrivningen men med fötterna.