Annons:
Etiketthälsa
Läst 10182 ggr
Swadika
7/1/12, 10:36 PM

Att värma våra små liv

Som de allra flesta känner till så fryser ju Chihuahuan väldigt mycket på vintern. även på hösten och våren. Hur kan vi göra för att försöka värma våra små?

Chihuahuan är en väldigt liten ras och därför fryser de väldigt lätt. På vintern och under hösten och annars kalla dagar kan Chihuahuan behöva täcken och kläder.

Även om det inte är jättekallt kan en Chihuahua fortfarande behöva en liten tunnare tröja eller ett tunnare täcke.

Jag personligen lät min hund gå utan kläder fram tills i december. när snön föll första gången så fick hon bära en lite tjockare tröja. När det är mer än 5- ute. då får hon ha en lite tunnare vinterjacka på sig.

Det finns många bra märken som gör bra kläder. Hurtta exempelvis. Har en orange reflexväst från dom som ska vara specialutformad för att värma chihuahuans lungor, då de lätt får"andnöd" när det blir kallt. Hade även en vinteroverall från dom förra vintern, det fungerade super.

Det finns även de som special syr kläder till just din hund.

/lizette och Sandra

Foto: www.fotoakuten.se

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Annons:
AnnaKarin
7/13/12, 10:29 PM
#1

Mina får ha fleecetäcke på sig om det är kallare än -10 (ibland redan vid -5 om det blåser). Äldsta tiken vägrar att ha täcke på sig om det inte är riktigt kallt typ -15 eller kallare men då kan hon å andra sidan gå hur länge som helst. Jag har aldrig uppfattat Chihuahuorna som mer frusna än andra hundraser. En del av våra retrievers var betydligt mer frusna och motvilliga till att gå ut på vintern.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Colt
8/10/12, 6:05 AM
#2

Min Oliver avskyr att ha kläder på sig…Så han slipper oftast!
Har han någonting på sig så har han ett vinterfodrat täcke. Tröjjor och liknande avskyr han om möjligt ännu mer…

chemicalwarfare
10/14/13, 3:49 PM
#3

Vad är lämplig klädsel när temperatur börjar gå ner mot 30 minus? Långpromenader är nog trevligast att undvika både för mig och vovven men kortare utevistelse är ju nödvändigt.

Med vänliga hälsningar My!

Kolla gärna in min instagram mysvensk där ni kan följa mig och min hund!

Swadika
10/14/13, 5:36 PM
#4

Skulle ha ett vinter täcke/jacka och kanske någon tröja under :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

chemicalwarfare
10/14/13, 8:33 PM
#5

Sån med ben då eller?

Är skor lämpligt?:)

Med vänliga hälsningar My!

Kolla gärna in min instagram mysvensk där ni kan följa mig och min hund!

Swadika
10/14/13, 9:11 PM
#6

Det breor på hur mycket hunden fryser :) Om hunden behöver en overall eller om det räcker med en jacka är svårt att säga :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Annons:
ChristineF
10/14/13, 9:12 PM
#7

#5 Min Chica är inte särskilt frusen och älskar snö. Men har faktiskt köpt fyra st specialsydda tass-skydd av en jag hittade på facebook, så vi kan ta långisar och träna lite även när det är som kallast! :)

Badgertastic
10/21/13, 7:47 AM
#8

Nu har jag visserligen en chihuahuamix men jag fattar inte det heller som att hon fryser på vintern. Och även då så vill hon inte ha på sig täcke men jag har några täcken som hon ändå får ha på sig oavsett "för sitt eget bästa" när det är alldeles för kyligt ute. 

Har inte riktigt förstått grejen med bara tröja på hund då hela kroppen bör värmas. Bakbenen är lika viktiga att hålla varma än framdelen. Så här blir inga tröjor utan hela täcken eller "långa" tröjor eller linnen eller vad man kan kalla det.

Omnia mea mecum portoDjävlas

Upp till toppen
Annons: