Om Chihuahua

Varför Chihuahua?

2012-06-26 14:05 #0 av: Swadika

Varför ska man välja en Chihuahua? Svaren är här nere.

Chihuahuan är en stor hund i litet format. Chihuahuan tror oftast den är störst och vackrast, och hälsar gärna på större hundar, jag personligen har varit med om att en Schäfer blev rädd för en Chihuahua.

En Chihuahua är bra för dig som vill ha en "allt i allo" hund. En hund som både klarar av längre promenader, agillity, utställning men som fortfarande nöjer sig med korta promenader och ligga inne och mysa halva dagen.

En Chihuahua vill gärna vara med och följa med på alla äventyr och passar oftast inte att vara ensam i flera timmar. Därför är det bra om du som ska skaffa en vet om att hunden inte ska behöva vara ensam länge, eller i annat fall få följa med.

Chihuahuan kräver inte mycket pälsvård om man inte ska ställa ut. Då behövs det bara borstas och badas några gånger i månaden. Om man ska ställa ut en Chihuahua krävs ett visst utseende på pälsen. Då Chihuahuan inte fäller mycket passar även dessa hundar till vissa som är allergiska som fällande raser.

/Sandra

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2012-06-28 00:32 #1 av: Reby28

En till bra grej är att det sällan är någon som poängterar ifall man har med sig den någonstans, t ex. in i affärer osv.

De är också väldigt intelligenta, trots att hjärnorna är i storleksklass med valnötter ;)

Anmäl
2012-06-28 02:04 #2 av: Swadika

Smart :D det tänkte jag inte på :P

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2012-06-28 17:02 #3 av: Reby28

Jag var inne på Kulturhuset och Gallerian i Stockholm med Chloé och med min kompis Amanda och hennes Wonderbits Wild Viggo, och ingen sa ett ord fastän båda har hundförbud (: "fuck aina" hahaha

Anmäl
2012-06-28 21:12 #4 av: juliahhl

Reby28: Wonderbits från Rättvik? :)

Anmäl
2012-06-28 22:49 #5 av: Reby28

#4 antar att det är samma ;)

Anmäl
2012-07-01 15:02 #6 av: [ElisabethYL]

Trevlig artikel!

#1 Jag vill inte vara nägon glädjedödare, men att ha med en hund oavsett ras in där det är pälsdjursförbud är i mina ögon fruktansvärt respektlöst mot de som faktiskt reagerar allergiskt mot hundar. För mig som allergiker känns det ok med ledarhund, då man inte kan förvänta sig att en hund ska kunna läsa skyltar.

Personligen får jag kliande och irriterade ögon av chihuahuor, men inte av strävhåriga hundar - så ur allergisynpunkt är det högst individuellt. Jag har även mötts av total oförståelse då chihuahuan klassas som allergivänlig, medans de hundar jag tål oftast inte gör det.

 

Så har jag en sak att säga om sajten i stort och det är att jag tycker den verkar väldigt trevlig för er som håller på med rasen...

Anmäl
2012-07-06 11:30 #7 av: Reby28

#6 Jag är säkert hemsk och hjärtlös, men jag gillar inte allergiker. Tycker det är smyls. I resten av europa, i central- och sydamerika och södra asien är det inte pälsdjursförbud nästan någonstans och där är heller knappt någon allergisk. Skaffa allergitabletter eller ta allergispruta då.

Anmäl
2012-07-06 15:54 #8 av: [ElisabethYL]

#7 Tänk på den kommentaren den dagen någon i din närhet eller du själv kanske blir allergisk.

Och jag tycker inte om hundägare som inte kan respektera folk som av någon anledning inte vill/kan vara där hundar är... Kanske jag ska ha en häst eller ko med mig vartän jag går? In i butiker och polisstationer mm?

Anmäl
2012-07-06 19:29 #9 av: juliahhl

Tycker det är skillnad att ta med sig stor och liten in i affär. Chihuahua kan man ta upp om man ska in någonstans en snabbis (kanske inte mat-/klädaffär). Jag skulle aldrig sätta fast min chihuahua utanför och lämna honom där iallafall. Och är man så jädrans allergisk kan man väl inte gå på stan heller? Rökare är värre. Och dom stinker inomhus också.

Anmäl
2012-07-08 14:36 #10 av: Swadika

Håll en trevlig trevlig ton i kommentarsfältet tack. Och försök att inte gå allt för off topic :) Vill man diskutera något annat så starta hellre en ny tråd istället för att skriva här :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2012-07-11 13:35 #11 av: Farwuq

En liten hund med stor personlighet.

Flört

Jag har mött sådana.

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.