Lek & Träning

Joggingturer med Chihuahua

2017-01-10 10:49 #0 av: Loops

Köpte nyligen min första valp, en Chihuahua hane på 5 månader. Han är en väldigt glad och busig individ, vilket passar mig som är aktiv. Än så länge hänger han gärna med på promenader och går på bra utan att bli trött, han orkar 25 minuter utan problem. Men min fråga är, hur mycket orkar en Chihuahua egentligen? Som sagt är jag väldigt aktiv och när han blir äldre hade jag tänkt att han ska få följa med på joggingturer och ev cykelturer. Om man bygger upp hans kondition och styrka kommer han klara av springa rundor på 5-6 km regelbundet? Hur brukar ni göra med era hundar, orkar dom mycket?

Anmäl
2017-01-10 11:05 #1 av: ChristineF

Absolut, med en vuxen frisk chihuahua ska det inte vara några problem!Glad Men kolla knäna (patella luxation) vid ett år så allt är bra och öka sakta upp tempo och längd. Vet många som joggar med sina, men gör det inte själv. Däremot brukar vi powerwalka och gå långisar på en mil då och då. När vi kommer hem börjar mina två busa för fullt, så verkar få energi av det. Har hänt att jag hämtat mina hos husses jobb och har då cyklat sakta den lilla biten (5 min) som är hem vilket har gått bra. Tror dock inte jag skulle cykla och motionera. De är ju rätt små och kan komma i vägen lättare och så är det svårt att cykla tillräckligt sakta för att de inte ska behöva springa asfort! Men att jogga tror jag är toppen!
Sen kan det ju vara individuellt vad de vill/orkar och man bör ju ta hänsyn till vädret, t.ex. så kanske det inte är så schysst att jogga i en dm slask med en liten hund.  Men det förstår du nog :D

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.